Menu

Ruben Cohen

Ruben Cohen

Gespeeld door: Josephine Lely

Ruben is een jongen van tien jaar. Zijn vader is Samuel Cohen en zijn moeder Dora Cohen. Ruben heeft een hele goede band met zijn ouders, maar met name met zijn vader. Hij is heel trots op zijn vader, omdat ze veel tijd samen doorbrengen.

De meeste van zijn vriendjes zien hun vader niet zo vaak, omdat ze veel moeten werken. Ruben zijn vader werkt op de markt en daar mag Ruben vaak ook heen. Ruben wordt heel beschermd opgevoed door zijn ouders. Zijn vader is heel fantasievol en verzint heel veel verhalen om het leven kleurrijk te maken. Ze hebben het niet heel breed, omdat zijn vader alleen op de markt werkt en zijn moeder als lerares op de lagere school. Toch verveelt Ruben zich nooit, omdat zijn vader hem altijd van alles wijs maakt. Doordat zijn moeder deze fantasieverhalen nooit tegenspreekt, gelooft Ruben alles blindelings.

Af en toe zet hij vraagtekens, maar die wuift zijn vader gewoon weer weg. Hierdoor is Ruben vrij naïef en gelooft hij alles wat zijn vader zegt. Dit is heel belangrijk als ze worden gedeporteerd op Ruben’s tien verjaardag. Zijn vader maakt hem wijs dat het een spel is voor Ruben zijn verjaardag.

Een hoop kinderen van tien jaar zouden dit verhaal niet geloven. Doordat Ruben van jongs af aan met allerlei spellen en verhalen is opgegroeid en dit nooit door iemand is tegengesproken heeft hij een onbegrensd geloof in zijn vader. Dit helpt het dragelijk te maken voor Ruben, ondanks dat hij soms door heeft dat het niet altijd een leuk spel is.